Pilsnere og Pattedyr: Hvad bruger man 697 døde pindsvin til?

Kom med til næste runde af Dansk Pattedyrforenings foredragsrække Pilsnere og Pattedyr, et online-foredrag onsdag den 17. april fra 20-21!

Her vil Sophie Lund Rasmussen, bedre kendt som Dr Pindsvin, fortælle om sin inspirerende citizen science-baserede forskning i Danmarks pindsvin.

Dr Pindsvin vil fortælle om hvordan det i 2016 lykkedes, via massiv mediedækning, at få overtalt danskerne til at skrabe døde, halvrådne pindsvin af vejen og fragte dem til den nærmeste af 26 indsamlingsstationer fordelt over hele landet. Det Danske Pindsvineprojekt endte med at have forbløffende 697 døde pindsvin fra hele landet til rådighed til forskning! Det er et helt unikt datasæt grundet omfanget, men også på grund af den geografiske repræsentation af hele Danmark.

I oplægget vil du også høre om, hvordan der, gennem tværfaglige samarbejder mellem en række specialister fra de danske forskningsinstitutioner, allerede nu er udført mange spændende undersøgelser på prøvematerialet, der giver et nødvendigt indblik i pindsvinenes trivsel og udfordringer i naturen – og om de mange studier, der er på vej!

Foredraget kommer til at foregå på Zoom den 17. april fra 20-21 via dette link: 
https://ucph-ku.zoom.us/j/66215314510

Pilsnere og Pattedyr: Hvad bruger man 697 døde pindsvin til?

Scroll to Top