Deltag i den landsdækkende pindsvinetælling lørdag den 10. august 2024

Tæl pindsvin sammen med WWF Verdensnaturfonden og Dr. Pindsvin 🦔

Danmark var på stikkerne i august 2023, da den første nationale pindsvineoptælling løb af stablen. Mere end 15.000 personer hjalp i optællingsperioden med at registrere pindsvin, og der blev set 33.523 levende og døde pindsvin fordelt over hele landet. 
Derudover blev der registret 2.984 gange fra personer som kiggede, uden at se et pindsvin. 

Det er vigtige tal, som giver et sammenligningsgrundlag, når vi igen lørdag den 10. august afholder den nationale pindsvinetælling. Derudover hjælper registreringerne med at kortlægge hvor de færdes og hvor de ikke er til stede, som både engagerer danskerne ud i deres nære naturområder, samtidig med at det gør os meget klogere på pindsvinenes tilstand i den danske natur. 

WWF har udviklet et simpelt registreringsmodul, hvor du kan registrere de pindsvin, du ser (eller ikke ser!) 🔎
Al data vil blive brugt i Dr. Pindsvins forskning, så vi sammen kan blive klogere på, om pindsvinet er i tilbagegang i Danmark, samt hvor og hvordan indsatsen for at bevare pindsvinene i naturen, skal fokuseres.  

På www.danmarkspindsvin.dk kan du finde tips og tricks til hvordan du øger dine chancer for at se et pindsvin samtidig med at du undlader at forstyrre dem. Du kan også finde både viden om pindsvin, sjove aktiviteter og få svar på de mest stillede spørgsmål om pindsvin i den danske natur.

Du kan også tilmelde dig, og dele Facebook-begivenheden med dit netværk, samt invitere dine venner til at deltage, her. Lad os sprede det gode budskab!

Dansk Pattedyrforening bakker naturligvis op om dette vigtige inititativ. Vi håber, at I vil være med!

Registrer de pindsvin du ser, eller ikke ser, på www.danmarkspindsvin.dk

Deltag i den landsdækkende pindsvinetælling lørdag den 10. august 2024

Scroll to Top